Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

thumbnail_p5280024

 

 

SERRA DE SANT GERVÀS (PALLARS JUSSÀ) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Els companys de la colla ens retrobem per gaudir de les nostres caminades, els 25 caminaires anem a fer una ruta que resultarà molt bonica, per la serra de Sant Gervàs.

 

Sortim des de Vilanova a les 6 del matí i ens espera un dia calorós, s'agraeix la fresca de primera hora del matí..

 

La serra de Sant Gervàs, la Ribagorça més inèdita, és una frontera natural e inhòspita, a cavall entre la Terrera, al Pallars Jussà, de sol aspre i pedregós, i a la banda nord d'Adons, de pastures verdes i amb vistes al Pirineu. Es una serra extensa i important, ja que domina el paisatge de tota la part ribagorçana del terme municipal de Tremp.

. Fem una ruta circular, des de Adons , situat a una alçada de 1.245 M , un lloc de 6 o set cases, i de 4 a 6 habitants, pertany de la comarca de l'Alta Ribagorça, i al municipi de Pont de Suert, un lloc molt bonic per el paisatge que l'envolta. Hi han ramats d'ovelles i vaques.

Sortim del poble per un prat verd que aviat es converteix en un camí pedregós, ple de roques i penya-segats, pugem per un corriol que aviat deixem per seguir uns trams fets pel bestiar, fins al més alt, des de on veiem un paisatge fantàstic, i al horitzó muntanyes nevades, entre elles l'Aneto.

 

Seguim camí baixant del cim i entrem al pas del Pertús, un lloc semblant als esgavellats, el Cayo diu que per allí i pesaven el bestiar transhumant i com que és un pas estret els contaven. Pugem a un altre cim o pala fins el 1880M on descansem i dinem, seguidament seguin pel camí de tornada entre prats verds i corriols pedregosos, fins tornar a Adons, on ens refresquen a la font i a les 17,15 h prenem el camí de tornada a casa. Parem a La Pobla de Segur per fer una merescuda beguda i comentar l'excursió.

 

Agraïm aquesta bonica sortida las nostres vocals Cayo Alonso, Hipólito Elvira i Francesc Viera.

La propera sortida serà el dia 18 de juny a La Mata de Valencia d'Àreu (Pallars Sobirà), sortim amb autocar des de Vilanova a les 6h. i tornem aproximadament a les 20h.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic.

 

cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

Francesca Cullerés

Foto: Jaume Sayós