Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

pc030037

 

 

 

ANEM A SANT JULIÀ DE COANER (SANT MATEU DE BAGES). AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ

 

 

Diumenge passat 30 caminaires hem anat fins al Bages per fer una bonica excursió matinal.

Comencem la caminada des de la masia de Can Ribera i anirem resseguint la riera de Coaner, la caminada no es gaire complicada i ens permet d'anar collint cireres de pastor dons el camí és ple i són molt llamineres. Pugem a Sant Julià, i després d'esmorzar podem visitar l'interior de l' església de Sant Julià Coaner, components de l'Associació Amics de Coaner ens guien i expliquem tot allò que pot ser del nostre interès. L'església es troba dins del recinte del castell, al costat hi ha una torre, resta d'un antic castell. És una església romànica del segle XI inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i protegida com Bé Cultural d'Interès Local. L'església se sap fou consagrada l'any 1024 pel bisbe Ermengol d'Urgell, de planta basilical de tres naus, cobertes amb voltes de canó, de mig punt, reforçades per dos arcs torals cadascuna. L'edifici ha estat restaurat dues vegades. És un edifici del segle XI, de planta basilical de tres naus, cobertes amb voltes de canó, de mig punt, reforçades per dos arcs torals cadascuna.

Després anem a visitar el santuari de la Mare de Deu de Coaner, que es troba davant i molt a prop. Al seu interior es guarda el retaule barroc del segle XVIII. L'autor del retaule va ser Segimon Pujol de Gurb, que el va fer a l'any 1716. És de fusta policromada i daurada, consta de cinc carrers, la predel·la, tres cossos i un àtic. La seva estructura és reticular i s'adapta a la forma absidal de la capella. El santuari es va erigir a l'any 1654, per perpetuar, segons la tradició, el record de la troballa de la Verge al peu del torrent, en aquest mateix punt. La Verge és una talla romànica de fusta policromada, que data del segle XIII i que actualment es guarda al temple del Sagrat Cor de Valls de Torroella, per raons de seguretat.

 

Tornem al lloc on ens va deixar l'autocar per tornar a casa. Agraïm aquesta bonica i cultural sortida al nostre vocal Josep Marimon.

 

 

 

Arriben les Festes de Nadal i nosaltres estem preparant una gran matinal pel dia 17 de Desembre, quan portarem el nostre Pessebre al Pujol de la Guardia. Ens trobarem a l'Església de Sant Hilari a Vilanova a les 9 del matí on el Mossèn beneirà el pessebre i a nosaltres. Seguidament iniciarem la caminada familiar fins al Pujol de la Guardia. Porteu els vostres fills i nets, ja que després d'esmorzar farem la festa de caga Tió.

 

 

 

Les inscripcions es poden fer el dilluns i dijous d'aquesta setmana de 19:00 a 20:30 al c. Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsApp, cevcami@hotmail.com i Facebook.

 

 Per aquesta sortida os podeu apuntar el mateix quan arribeu a l'església, en aquest cas, per agilitzar la gestió, cal que porteu un paper amb el nom, cognom i DNI de les persones a inscriure.

 

 

Francesca Cullerés

 

Foto: Jaume Sayós