Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

img_0024

 

 

SANT JAUME DE FRONTANYÀ AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

Amb moltes ganes i molt animats per tornar a trobar-nos per gaudir de les nostres caminades, els 40 caminaires anem a fer una ruta que resultarà molt bonica, per les comarques del Ripollès i Berguedà.

Sortim des de Vilanova a les 7 del matí i ens espera un dia molt divers en tots els aspectes, fa fresca aquestes hores però la primavera es viva i aviat entrem en temperatura.

 

Comencem la caminada al Santuari dels Oms, és situat a 1.180 m alt., en un coll que separa les aigües de les rieres de Merlès i de Borredà. El santuari és un edifici del segle XVIII construït sobre una base romànica del segle XIII. Entre els anys 1410-1411 hi han notícies històriques referents a diferents llegats. L'any 1785 s'acabà la construcció actual. És una edificació aïllada situada en un amplia collada i carena coberta de prats, en un paratge compartit per la casa de pagès. És un temple d'una sola nau amb capelles lateral i un gran presbiteri de secció quadrada, coronat amb un llanternó, on s'hi troba el cambril de la Mare de Déu.

Seguirem per les valls de la riera de Solls i el riu Arija, la frondosa vegetació i la diversitat del colors del paisatge que ens envolta, ens fa dispersar els nostres pensaments capa llocs poc concorreguts, sentim el cant del cucut, veiem les cigonyes matineres en busca de menjar per a les cries, el so relaxant del riu entre la vegetació...

Per un moment oblides que només ets un visitant, i te n'adones de que has fet 17 quilòmetres per camins ben variats quan el pas de les hores fa canviar la direcció del sol, i encara que en algun moment un xàfec inoportú ens fa treure les capelines, no deixem en cap moment de gaudir de tot el que ens envolta.

Dinem en l'àrea recreativa de La Pineda i poc desprès, ja a Santa Maria de Lillet, feta la refrescant i merescuda cervesera o refresc, ens recull l'autocar per dur-nos a casa.

Agraïm aquesta bonica sortida las nostres vocals Jaume Roma i Raida Doménech.

 

 

La propera sortida serà el dia 28 de maig a la Serra de Sant Gervàs (Pallars Jussà), sortim amb autocar des de Vilanova a les 6h. i tornem aproximadament a les 20h.

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

Francesca Cullerés

Foto: Angela Irasoc