Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogràfic Consells Enllaços Contacte i inscripcions Triptics antics Proposa’ns una excursió

 

 

p4090050

 

 

PUIG CASTELLAR I ROURE D’ENCOSA, AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

Preparats novament amb les nostres motxilles i amb moltes ganes de sortir a fer unes bones caminades, ben d’hora aquest darrer diumenge, els 45 caminaires agafem els cotxes per anar cap a La Llacuna, ens han preparat una tranqui-la matinal on podrem gaudir de unes bones vistes en aquest esplèndid dia de primavera.

 

Els nostres vocals ens porten a la Puig Castellar, lloc on podem gaudir de tot allò que ens envolta, Des de dalt del Puig Castellar (944m) es fa ben evident la denominació del poble de La Llacuna. És ben clar que el vessant de tramuntana de la Serra d’Ancosa deixava anar les seves aigües a la llacuna natural que hi havia , ja que és un pla ensorrat voltat d’aquesta serra i de les serres Alta a ponent, la de Fontfregona al nord i la d’Orpinell a llevant. El turonet, als peus de l’antic castell de Vilademàger, havia estat un lloc natural ben protegit per a fer-hi un altre castell i un nucli habitat.

 

Continuant caminada també passem per la font de les Canals, en aquest moments és generosa en aigua pels caminants, i aprofitem per esmorzar allà.

 

Continuem caminada i a pocs mestres de la casa d'Ancosa hi ha un pou molt antic, fet de pedra seca, cobert amb una cúpula. ha estat recuperat i rehabilitat i és realment una joia de l'arquitectura popular, de difícil datació. Té 3 metres de diàmetre i 9 de profunditat. No gaire lluny del pou, seguint pel camí principal i prenent després un ramal a la dreta, es troba el roure d’Ancosa,un roure monumental declarat arbre monumental per la Generalitat l'any 1990, de 20metres d’alçada i 4,37m. De diàmetre. Durant segles va ser un arbre ritual i, les nits de Sant Joan, les mares hi portaven els nadons que, segons la tradició, després de pronunciar uns conjurs els hi transmetia el seu vigor i els guaria de les malalties

Continuem caminada de tornada als cotxes.

 

 Agraïm aquesta bonica sortida las nostres vocals Josep Marimón i Joan Piernas.

 

La propera sortida serà el  dia 30 d’abril, comencem el Camí de Sant Jaume Català, serà la 1ª etapa que transcorre entre El Pertús a la comarca del Vallespí, fins a Biure a l’Alt Empordà, sortim amb autocar des de Vilanova a les 6h. I tornem aproximadament a les 20h. Tothom que ho desitgi pot demanar les seves credencials en el moment de fer l’ inscripció.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

Francesca Cullerés

Foto: Jaume Sayós