Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

dsc_2652

 

 

COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ AL CIM DEL PEYREGET (FRANÇA) (2487 m.)

 

 

Estem a l'estiu i es quan la nostra colla fa les sortides a llocs on la calor no es tant asfixiant, aquest cop anem fins a França, en aquest cas fem un bonic recorregut circular que transcorre per la zona pasturi'l d'Anéou.

Aquest cop som un grup reduït de 14 persones i ens dirigim a França cap al Col du Portalet en cotxes particulars.

Comencem a caminar amb un temps una mica insegur cap al Col du Soum du Pombie. Una mica abans d´arribar al coll, tombem per un corriol a l´esquerra en direcció cap al Col du l´Iou. La pluja comença a fer acte de presència i ens protegim. Les boires corren i ens donen espectaculars vistes a les nostres retines.

Un cop arribem a veure el Lac du Peyreget, esmorzem i un cop hem refet energies emprenen la marxa cap al Col du Peyreget. Passem una tartera i el temps comença a obrir abans de passar pel Col du Peyreget.

 

Aconseguim fer el cim del Peyreget de 2.487 m. d´alçada i podem gaudir del paisatge que ens envolta. Quedem eclipsats per l´imponent Midi d´Ossau quasi a tocar. També contemplem cims mítics com el Balaitús, Infiernos, Garmo Negro, Anayet, Aspe, etc. Tornem cap el Col du Peyreget i passem per 3 llacs abans d´arribar al Refugi de Pombie on dinen. El refugi està enclavat als peus del Midi d´Ossau al costat del Lac du Pombie. Descansem una mica i tornem cap els vehicles passant de nou cap pel Col du Soum du Pombie.

 

 

 Agrair aquesta sortida als nostres vocals Carles Méndez i Antonio Sevilla.

 

La propera sortida serà el dia 23 de juliol al pic de Thoumasset (2743 m) Andorra i Arieja (França). Sortim amb COTXES des de Vilanova a les 5 h. i tornem aprox. a les 21 h. El dijous dia 20 de juliol, reunió a la Colla a les 20 hores, per tal d´organitzar cotxes i poder sortir puntual el diumenge.

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l´excursió, de 19 a 20.30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic.

 

cevcami@hotmail.com

 

 

Carles Méndez

Foto: Angela Irasoc