Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

montserrat

 

 

Aquest diumenge 27 integrants de la Colla hem fet una matinal per la muntanya de Montserrat.

 

 

Comencem la caminada seguint el torrent de la salut en direcció est. Aquest torrent es troba a prop de Collbató al límit sud de la muntanya. Al matí aquest paratge és ombrívol i a més a més té bastant de vegetació. Ben aviat hem arribat a la font del mateix nom on destaca un plàtan de considerables dimensions. Després de davallar una bona estona i haver arribat a prop del Llobregat hem travessat el torrent pel pont de Ca n'Estruch i hem guanyat alçada seguint el GR-6.

 

En aquest punt l'excursió fa un canvi radical entrant en la solana, amb un terreny més escàs de vegetació, però amb unes vistes magnífiques a la pròpia muntanya i al territori proper del terme d'Esparraguera. Poc a poc la pujada es fa cada vegada més vertical fins que per la zona del Forat trobem una escala amb 151 esglaons. En aquest punt tenim la sort de poder observar, a prop nostre i a la nostra alçada, 3 cabres salvatges que estan prenen el sol en un petit planell situat enmig de parets verticals. El camí suavitza la pujada i ara arribem a una cruïlla on trobem el GR-7.2/5.

Tombem a la nostra esquerra i passem per un sender aeri conegut com camí de les Feixades. Ara tenim davant nostre una bonica vista de Collbató. Arribem a les coves del Salnitre i seguidament baixem fins a l'ermita de la Salut. En aquesta senzilla ermita, esmentada per primera vegada l'any 1.376, s'hi celebra des de fa segles un aplec cada dilluns de pasqua. Ens hi fem la foto de grup i el company en Francesc Viera dóna en nom dels participants els agraïments als vocals per aquesta sortida.

I com que és d'hora qui ho vol caminant, en uns minuts, arriba a Collbató i pot visitar el seu popular mercat dels diumenges.

 

 

 

La propera sortida serà el 3 de desembre al Bages, concretament a Sant Julià de Coaner.

 

 Les inscripcions es poden fer el dilluns i dijous d'aquesta setmana de 19:00 a 20:30 al c. Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsAppp, cevcami@hotmail.com i Facebook.