Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

 

img_20170910_114812

 

 

 

SORTIDA ALS LLACS D´AYOUS I PIC DES MOINES (FRANÇA) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMÍ

 

 

Aquest cop marxem cap a la Vall de Tena 36 excursionistes i pernoctem en un alberg al poble de Pueyo de Jaca. Matinem força i tot i que plou, marxem en direcció a les pistes d'esquí de Formigal. Passem el Portalet on podem gaudir d'un ambient hivernal, a nevat tota la nit i ho segueix fent.

 

Seguim el nostre programa i conduïm fins al Lac de Bious-Artigues, on deixem els vehicles. Encara que plou, un grupet de 13 persones, decidim aventurar-nos cap als llacs (la resta decideix anar cap la vessant espanyola a fer turisme a Jaca, portats pel company Joan Piernas). Nosaltres seguim el GR-10,el paisatge és espectacular, els cims nevats i les boires corren. Passem la zona pastoral i ens enfilem en direcció a Astun. No para de ploure i com més pugem, menys definit és el camí, però arribem al Lac de Casterau situat a 1900 m. d'alçada. Un ramat d'ovelles a costat del llac ens observa, també hi ha cavalls.

 

Seguim endavant i a poc d'arribar al trencall del Lac Bersau els 2 vocals decidim tirar enrere en contra de la nostra voluntat. La boira més amunt és massa densa, no cal arriscar i el temps no sembla que pugui millorar. Desfem el camí seguint les patxetes a la neu i acabem dinant al costat del cotxe en un bar-cabana molt encantador. Ens escalfem les mans al costat del foc i ens bevem un caldo ben calent; tot comentant l'aventura d'avui i com canvia el Pirineu sota les seves estrictes condicions, però molt contents per l'ambient bucòlic i diferent que hem pogut gaudir aquest cop. A la tarda quedem tot el grup a Biescas i ens expliquem com ha anat el dia, tot fent unes cerveses.

 

A l'endemà, per la Diada, el grup de 20 persones que hem fet una altre nit a l'alberg; visitem el poble de Yésero amb les seves peculiars xemeneies. També ens arribem l'ermita romànica de San Bartolomé, de mitjans del S.X, que forma part de les esglésies del Serrablo. Després anem a Orós Bajo i caminem uns 15 minuts per contemplar el salt d'aigua d'ós Lucas i acabem dinant a un restaurant a Biescas.

 

 

Agraïm aquesta sortida als vocals Daniel Martínez i Carles Méndez.

 

La propera sortida serà el 24 de setembre a l´ Estany de Montcortés, Pallars Sobirà i Jussà. Sortim amb autocar a les 6h. I tornem a les 20h.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20.30 hores, a la seu social. Les reserves es poden fer telefònicament al 627 64 65 12 o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com

 

Foto i comentari: Carles Méndez