Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

img_7744

 

 

 

 

FEM EL CAMI DEL PAS DE LA BARCA (BAIX LLOBREGAT) AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Aquest passat diumenge hem seguit fent caminades molt interessants, aquest cop l'autocar ens duu als 40 caminaires fins a Sant Andreu de la Barca per fer un recorregut que ens ha de duu fins a Corbera de Llobregat, camí del Pas de La Barca, amb un recorregut aproximat de 13 kilòmetres.

 

Es tracta d'una antiga via natural de comunicació utilitzada des de molt antigament per transitar cap a la vall del riu Llobregat. El nom donat al camí, que ha perdurat fins ara, deriva de la barca que llogava el baró de Corbera per facilitar la travessia del riu a persones i vehicles de transport. Aquesta ruta surt documentada en un inventari de camins de l'any 1855 i sembla que ja era utilitzada en l'època romana i abans fins i tot.

El que trobem només començar és el Pou de Glaç de Corbera. El camí passa per llocs naturals diversos seguint molt a prop el curs de la riera de Corbera, fent travessa sobre la riera i gaudint dels diferents Gorgs que trobem i que ens fan parar inevitablement per gaudir de les caigudes d'aigua transparent , fer innumerables fotos, la pluja dels darrers dies donen un aspecte immillorable i fantàstic al bosc, la majoria comentem el fet de que, tant a prop de Barcelona i la tranquil·litat i preciositat del nostre entorn, poc transitat i fugint de les urbanitzacions. Arribem al mirador des de on tenim molt bones vistes de l'Aqüeducte del Torrent de Mas d'en Puig.

 

Continuem la nostra travessa, al peu del camí trobem la font del Corró o font del Pi de Can Deu, documentada en l'inventari del patrimoni cultural i natural redactat per Helena Garcia i editat per l'Ajuntament de Corbera el juliol de 2005.

 

Continuem la marxa, poc després trobem Can Baiona. Fem una petita parada, es tracta d'una masia de dues plantes dels segles XVI-XVII, que conserva l'estructura original en l'edifici principal, construït amb la característica pedra vermella de la zona. Curiosament cal indicar que durant quatre segles membres de la família Xancó s'han succeït per fer de masovers. Contràriament la finca ha passat per diversos propietaris.

 

Sense deixar de gaudir d'aquest bonic paisatge arribem al lloc on es representa pels voltants de Nadal el Pessebre Vivent. El primer que es fa a Catalunya des de l'any 1962, en l'entorn natural de la Penya del Corb, i gràcies a la col·laboració voluntària de tot el poble

 

 

 

Agraïm aquesta bonica sortida les nostres vocals Julio Abad, Josep Balada, Marcel.lina Grados i Francesca Cullerés.

 

 

 

La propera sortida serà el dia 26 de febrer, anirem a la Riera de Carme (Anoia), sortim de Vilanova amb cotxes a les 8h. i tornem a les 13h. El lloc de sortida és l'habitual que fem servir per les excursions amb autocar.

 

 

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

 

 

Francesca Cullerés

Foto: J. Manuel Fernández