Colla excursionista de Vilanova del Cami
 
Excursions 2009 Excursions 2010 Excursions 2011 Excursions 2012 Excursions 2013 Excursions 2014 Excursions 2015 Excursions 2016 Excursions 2017 Excursions 2018 Excursions 2019 Excursions 2020
Inici NOU TRIPTIC 2020 FEEC Facebook Arxiu fotogrÓfic Consells Enllašos Contacte i inscripcions Triptics antics Proposaĺns una excursiˇ

 

 

p4300028

 

 

1ª ETAPA CAMÍ DE SANT JAUME AMB LA COLLA EXCURSIONISTA DE VILANOVA DEL CAMI

 

 

Amb molta il·lusió com sempre, amb moltes ganes i molt animats, els 44 caminaires d'aquest passat diumenge hem començat una sèrie de sortides amb les anirem fent, pas a pas, el Camí de Sant Jaume. Aquesta es la primera i ens hem desplaçat fins a Le Perthús, al costat francès, des de on comencem la nostra peregrinació.

Farem 24 kilòmetres en aquesta etapa que ens ha de duu fins a Biure (Alt Empordà), tothom molt animat tot i l'hora matinera de la sortida. Anem fent pujada i ens trobem amb el Castell de Bellaguarda.

 

 El Tractat dels Pirineus, que va donar fi a la Guerra dels Trena Anys, determinà al 1660 el trasllat de la frontera entre les monarquies espanyola i francesa gairebé cent quilòmetres al sud -la seva actual situació. D'aquesta forma, el que havia estat antic castell medieval dels comptes del Rosselló es va convertir en guardià d'un important pas fronterer entre els dos grans estats. Unes primeres obres de millora i actualització foren portades a terme al 1670 per Jacques de Borelly de Saint Hilaire, enginyer de Lluís XIV de França, però fins al 1679 no es va procedir a iniciar la construcció de l'actual fortalesa, que seguia un projecte del mariscal Vauban. Aquesta havia de poder allotjar una guarnició de 1.200 homes amb 150 cavalls i estaria dotada d'una potent artilleria. Ens dirigim al coll de Panissars, en aquest coll s'unien la via Domitia, que entravessava la Gal-lia romana, amb la via Augusta que finalitzava a Gadir (Cadis).

 

Continuem camí i acabem la travessa als Pirineus per La Jonquera , on fem una merescuda parada per esmorzar. Passem pel poblet d'Estrada, bonic i acollidor poble on ens refresquem i fem un most abans de continuar.

 

Finalitzem aquesta primera etapa al poble de Biure, situat en la confluència dels rius Llobregat d'Empordà i Ricadell. Allà dinem, a la bora del riu, on molts de nosaltres ens refresquem els peus en les seves aigües cristal·lines.

 

Agraïm aquesta bonica sortida las nostres vocals Julio Abad, Josep Balada, Marcel.lina Grados i Francesca Cullerés, sense oblidar-nos d'agrair la col·laboració en la preparació d'aquestes sortides, dels amics Clemente, Jaume, Merçé i Ramona.

 

La propera sortida serà el dia 14 de maig a Sant Jaume de Frontanyà (Ripollès-Berguedà), sortim amb autocar des de Vilanova a les 7h. I tornem aproximadament a les 19h.

 

 

INSCRIPCIONS PER LES EXCURSIONS: Tots els dilluns i dijous de la setmana de l'excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva telefònicament o per correu electrònic. cevcami@hotmail.com i 93 803 43 88.

 

Francesca Cullerés

Foto: Jaume Sayós